Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Egymás tisztelete
2014. november 14. írta: horlau

Egymás tisztelete

Amikor a hitehagyott propaganda sikeréről írtam, akkor rámutattam valamire. Azt mondtam, hogy a hitehagyottak propagandája és a Jehova Tanúival szemben kritikus szólamok sikere, nagyon nem csak külső dolog. Mi magunk is tehetünk arról, hogy ők sikeresek. A szokásaink, gyakorlataink, melyeket napról-napra alkalmazunk egymás között, megalapozzák a kívülállók kritikájának a sikerét. Azzal ártunk a legtöbbet, ha ezt nem ismerjük be. Igyekszem ezt úgy leírni a saját példámon, hogy nem hagyom eluralkodni az indulataim.

Lenne pár kérdésem:

 • Mihez van joga egy Jehova Tanújának a hittestvérével szemben?
 • Van-e joga valakinek bírálni ismeretlenül a testvére hitét?
 • Van-e joga gyanakodni és kétségbe vonni a testvére eljárását egy általa nem ismert ügyben?
 • Mondhatja-e bárki is azt, hogy milyennek kell lennie egy Jehova Tanúja facebookos adatlapjának?Vagy bármilyen más internetes adatlapnak?

Ezeket a kérdéseket magadban válaszold meg és olvass tovább.

A fenti kérdések és a rá adott válaszok, csak tünet. Annak a tünete, hogy külső ellenség nélkül is elég nagy a baj. A helyzet az, hogy a külső ellenség, a gyülekezeten belül van, vezető helyeken is. Az általános szokás pedig még mindig az, hogy kicsináljuk egymást. Testvéri szeretetből. Nincs semmi filozófia mögötte, csak a gyilkolni akarás, a pusztításvágy teokratikus átlényegülése és szavakká szublimálódása. És erre jön a külső ellenség. És erre jön egy befurakodott ellenség, ráadásul olyan hatalommal, ami teokratikus hatalom.

Na, itt álljunk meg! Nem az a kérdésem és a problémám, hogy túléli-e ezt a szervezet! Mert túléli és engem nem érdekel. Engem az érdekel, hogy megmérgezik-e a testvéri kapcsolataimat! Engem az érdekel, hogy nekem milyen életem van! Teszek rá, hogy megmarad-e a jogi szervezet, a bejegyzett vallásszervezet, lesz-e Budapesten gyülekezete Jehova Tanúinak, mert ezek miatt nem aggódom! Az érdekel, hogy élhetek-e testvéri közösségben, élhetek-e úgy, hogy a gyülekezet és a testvérek közössége a béke és a nyugalom szigete! Úgyhogy nekem senki ne érveljen olyanokkal, hogy Jehova népe nem pusztul el! Én a saját minőségemben élem meg a problémáim. Nem vagyok egy szervezet, nem vagyok egy gyülekezet, hanem élő, érző ember vagyok. Egy darab és megismételhetetlen élettel. Nincs több. Csak ez az egy darab.

Jöjjön egy konkrétum!

Kiírtam az adatlapomra, hogy bonyolult kapcsolatban élek. Magyarázatnak oda is írtam valamit. Hangsúlyozom, angolul. Nem flancoltam, de akinek szólt, az nem tud magyarul.

Egy hülye p.csa elolvasta, nem értette és elkezdett vádaskodni, valami minősíthetetlen stílusban. Jobb helyeken egy káromkodás kíséretében nyakon csapják az így viselkedő embert és sarokba küldik. Mi nem ezt tesszük! És ez baj!

Tudom, hogy nálunk lehet keresni havi 1,3 milliót és lehet egy fontos állami intézmény, például a NAV vezetője úgy valaki, hogy nem tud angolul. Magyarországon ez nem szégyen. Rendben. De értitek? Egy nemzetközi közösségi honlapon regisztrálja magát, majd csodálkozik, hogy él 7 milliárd ember a földön, akik egymással nem magyarul kommunikálnak. Egy ilyen szűkagyú szavának lehet súlya? Sajnos a helyzet az, hogy lehet. Na bumm!

Rendben, nem tud angolul. Bizalmatlan, mert rossz a lelkiismerete? Kit érdekel? Olvas, valamit, amit nem ért. Mi a megoldás? Internet előtt ül. A hülye p.csa nem jött rá, hogy azt az egy hülye mondatot beírhatja egy online fordítóba is? Én nem tudom melyik ember b@ssza ezt a p.csát, de remélem legalább élvezi.

Tudjátok mit! Ez sem érdekel! Ez sem baj önmagában. A világtörténelemben nem ez az első eset, hogy hülye nőknek azért van szavuk, mert egyes férfiaknak, akik a szemétdombot összekeverik a királyi trónnal és a falloszt nézik pallosnak, agyukra megy a sperma. legyen ez az ő gondjuk! OK. De az már a mi gondunk, ha egy ilyen szuka vádaskodásaira rávetjük magunkat!

És mennyien ugrottak rám! Elkezdték írni, hogy egy tisztességes Jehova Tanúja adatlapja milyen!

Ó, az nem érdekes, hogy a szervezet mit javasol a közösségi oldalak használatáról! Az agyuk nem képes felfogni. Mert ugye nem lehetnénk fent, valljuk be. Ha már annyira szentírásnak fogadjuk el a marha bölcsek véleményét. Ja, nem. Ami nekünk nem tetszik, azt felülbíráljuk. Mert ők is emberek, mondják. Olyan kérdéseken azonban tilos gondolkodni, hol a határ. Csak megérzésre megy. Mert tévedhetetlenek vagyunk!  Na, ezt sasoljátok, milyen egy tisztességes Jehova Tanúja facebook lapja:

 • írja ki az adatlapjára a Jehova szót
 • adja meg az adatlapján, hogy Jehova Tanúja
 • legyen olyan fényképe, amin az Amerikai Egyesült Államok konzervatív középosztályának a divatjában pózol
 • legyen minimum egy Királyság-termes vagy kongresszusos fénykép
 • legyen egy kiadvány képe is feltöltve; ja, hogy ez tilos? szűkagyúkámékat ez nem érdekli
 • szálljon vitába az emberekkel, de ne érveljen, ne írjon személyes véleményt, hanem másoljon be valamit a jw.org honlapról, mert azzal aztán lehet hinteni; nem érdekes, hogy erről az eljárásról mit ír a szervezet saját honlapja, szűkagyúak öntörvényűek
 • az élő fába is bele kell kötni, ha olyat mond, ami nem áll összhangban a hitükkel; ja, hogy az már trollkodás? nem, nem az és még az időt is lehet írni!
 • minden megszólalásba bele kell írni Jehova nevét; gyalázzák csak a hitetlenek és adjunk rá okot, a Tízparancsolat ide vonatkozó részei szűkagyúaknak már túl kemény eledel
 • kötelező sok helyesírási hibát véteni
 • nem lehet kiírni, ha az ember egyetemre járt, sérti azokat, akiknek erre nem volt lehetősége; persze szűkagyúék azt nem mérlegelik, hogy illik-e gyülekezetbe A6-os Audival járni vagy hasonló magasabb kategóriás autóval, az sérti-e a többiek érzékenységét; meg azt sem, hogy van pénze egyeseknek nyaralni, telelni, őszőlni, tavaszozni, az nem érdekes, hogy érzékenyen érint-e bárkit is

Egy idézet, magamtól:

"Ha holnap egy felkelés törne ki a gazdagok ellen és agyon kellene őket lőni, valószínűleg nem gondolkodnék azon mit kell tennem. Akár a hittestvérem, akár nem, ha gazdag és eltűrte a nyomorom, megérdemli a halált. Ő írta ki magát az emberek közösségéből, és a testvéri közösségből, amikor az én nyomorúságos helyzetem nem érdekelte. Érted? Akkor sem érdekli, amikor hittestvérek vagyunk. Vagyis megtagad engem. Ha eljön az ideje, akkor ne érveljen nekem azzal, hogy testvérek vagyunk. MOST mutassa meg és akkor nem lövöm le. Ha most elviseli, közömbös és játssza a fejét a hülye drága autójával, akkor számoljon azzal a lehetőséggel, hogy én leszek a gyilkosa."

Mit mond erre egy normális helyzetben az ember? Én valami olyasmit, hogy értem az elkeseredettségét. Megpróbálnám kideríteni, mi okoz ekkora csalódottságot és reménytelenséget neki. Még segíteni is akarnék. Keresnék neki munkahelyet. Szólnék itt-ott pár szót az érdekében. Sok mindennel felvidítanám. Az ilyen ember nem gyilkolni akar, hanem kétségbeesetten jelzi a külvilágnak a tehetetlenségét! A szavai mögé kell látnom, mert a hittestvére vagyok. Tudom, hogy nem ölni akar, csak emberként élni és zavarja a tehetetlensége. Bárki, aki tanult valami minimális pszichológiát, az egyből fel kell ismerje ezt. Vagy bármi mást, amit kimond. És tudja, tök mindegy mit mond, mert a beszélő érzéseket, állapotot közöl és a szavait nem szabad szó szerint venni és azokat vitatni.

Mit mond erre az, aki ezt a gyülekezetben hallja? Pár fenyegető átkot és jelenti a véneknek, hogy egy gyilkos van a gyülekezetben. Gratulálok!

Van egy történetem arról, hogy miért mentem át abba a gyülekezetembe, ahova lakóhelyem szerint tartozom. Érdekes, egyszer nem kértek fel, hogy adjam elő kongresszuson! Pedig elmondanám!
A szüleim a Golgotába jártak és a közelében van egy Királyság-terem. Vagy oda, vagy vissza ezért autóval tudtam menni, ez attól függött, hogy ébredtek reggel. Ezért jártam abba a terembe és nem a lakóhelyemnek megfelelőbe. A lakóhelyemen lévő Királyság-terem helyét ugyanis úgy választották ki, hogy az autósoknak jó legyen, a gyalogosoknak a szép ruhájuk tiszta sár lesz, mire átvágnak a kóbor kutyákkal és mély pocsolyákkal szabdalt földúton. 900 méteres kerülővel lehet menni kőúton is, de 900 métert máshogy ítél meg a gyalogos, máshogy az autós. És mivel a kőúton lévő kóbor kutyákat az autós nem érzékeli, így a Királyság-terem megközelíthető. Mivel a vének autóval járnak, ellenvélemény nincs. Pofa alapállásban és örülni, hogy van Királyság-terem. Aztán olyan apróságok, hogy huszonéves lányként egy hajléktalanok lakta, alig használt aluljárón is át kell menni, de ha nem tetszik, menjek autóval. Aha. Ezért volt elképzelhetetlen, hogy a lakóhelyemnek megfelelő terembe fogok járni. De valamiért mégis így lett.

A belvárosi teremnél jól emlékszem az utolsó alkalomra. Jöttünk ki a Királyság-teremből. Valaki mondta az ajtóban, hogy felugrik a buszra, nincs jegye, de nem mehet gyalog, mert elkésik és kirúgják a munkahelyéről. A testvéri szeretet megnyilvánulásának egy nagyon jellemző példája került ekkor demonstrálásra, egy véletlenül a mondatot meghalló nagyon okos testvérnőtől:
"testvérem ez helytelen, a csalók nem öröklik Isten Királyságát". Mi a francért kellett beleszólnia? Most sem értem!
Erre én: "B@szd meg, adj neki egy jegyet vagy pénzt, ne húzd már fel szerencsétlent, így is tiszta ideg!"
Elsírta magát a szűkagyú, de megérdemelte. Állítólag még a p.csa szót is kimondtam, de szerintem nem. Azt már csak ő képzelte. Ha mégsem tettem, bocsánat, kellett volna mondanom! A sietős testvért utolértem és adtam neki egy buszjegyet. Az volt az utolsó látogatásom abba a Királyság-teremben, onnan már csak a lakóhelyemnek megfelelő helyre mentem. Ott van egy nálam antiszociálisabb testvér, az karbantartja az ilyen túlkapásokat és ezért nem túráztatnak engem.
Szívesen elmesélem tapasztalatként a kongresszuson is. Ha van valaki, aki szeretne felkérni, megyek!

Egy komoly kérdés: miért működik ennyire a rosszindulat? Miért kell egymást állandóan elítélni? Miért nem lehet a másik problémájához segítő szándékkal állni?
Például kiírtam a bonyolult kapcsolatot. Ha már beleüti az orrát valaki, miért támadóan teszi? Miért nem segítő szándékkal? A csúcs az volt, hogy az egyik számonkérő aztán a saját nyomorom ecsetelő bejegyzésem alatt, a saját adatlapomon, elsírta a saját nyomorát. Értem, hogy bántja őt, de azért annak is van helye. Ő nem találta meg. Meg is írtam neki, hogy például pisilni is szokott, mégsem akárhol teszi. De aztán rájöttem, hogy ő ezt nem érti, mert szerintem nem válogat. Ahol az inger éri, ott oldja meg.

Ez az egész szellemiség a legaljasabb, legembertelenebb, legalpáribb rosszindulat. Tényleg így kell viselkednie annak az embernek, aki magát Isten felszentelt szolgájának tartja?
Tegyük fel, igen. De akkor a hülye fejével le kellene ülnie és olvasnia kellene. Legalább olyanokat harsogjon, amit a vallása tanít! Az agyam eldobom milyen marhaságokat írnak le! Ha nem a szűkagyúság miatt tennék, akkor azt mondanám, hogy tartsanak felettük bíróit, mert ez már hitehagyás.

Idézet magamtól:

"Nem hiszem, hogy Isten útja a gyűlölködés lenne, de szolgáinak a többsége ezt nem érti. Azt hiszik Istenért mindent lehet, ölni, hazudni, gyűlölködni. Érdekes, hogy a testvérközösség vállalása, a szeretet kimutatása nem megy ilyen hevesen"

El kellene végre azon gondolkodni, hogy szorítsuk vissza az idiótákat. Ha valakinek félre kell állnia, vissza kell vonulni, tűrnie kell, ki legyen az? A normálisabbak tűrjenek vagy az idióták? Kikhez akarunk alkalmazkodni? A szűkagyúak diktáljanak és menjünk le az ő szintjükre vagy inkább a józan meggondolás legyen az uralkodó szokás? Mit akarunk egymás közt? Gyanúsítgatni, bírálgatni vagy inkább szeretetben élni, megérteni és támogatni egymást? Ha ezen gondolkodni kell, már úgy rossz, ahogy van! Ja, igen, azt gondolom, hogy ahogy van, az rossz. Nagyon rossz.

A bejegyzés trackback címe:

http://antigabi.blog.hu/api/trackback/id/tr686896181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Marci kérdez · http://marcikerdez.blog.hu/ 2014.11.14. 14:49:05

Én úgy megölelgetnélek Lau.
Nem hiányzik neked más, csak egy kis önzetlenül adott szeretet.

A gyüliben állandóan "agapéznak", meg a kedvenc műszót szajkózzák, hogy "mutassunk ki szeretetet", aztán a legkissebb segítséget sem adják meg annak aki bajban van sajnos.
Persze, hisz a kiadványokban is azt olvassák, hogy akinek gondja van ott a szellemiséggel is van valami. Azzal meg csak óvatosan!

Én mondom, ahova brooklyn betette a lábát, ott megváltoztak a dolgok.
Papírízű lett minden.
Amolyan Farizeusi.

Aztán mi volt a tegnap esti beszélgetésen, ha nem vagyok indiszkrét?
Tényleg érdekel. Írhatsz privátban is, ha akarsz.

horlau 2014.11.14. 21:39:57

Érdekes volt, lecsillapodott állapotban majd leírom részletesen is.

Kértem magam ellen egy vizsgálatot. Kaptam helyette egy pásztorit, mivel nem fogadták el, hogy valami bűn terhelne engem. Ők mondták, hogy tekintsük pásztorinak. Közben valaki fordított nekik angolt...

Megmutattam nekik mindent, amivel meg akarnak mások vádolni. Mindent elolvastattam velük. Azt mondták, hogy semmi olyat nem tettem, ami bíróit indokolna. Meg azt is, hülyékkel ne foglalkozzak. Aztán kérdeztem, mennyire komolyan mondják ezt? Merik vállalni a véleményüket? Aha, persze. Akkor írjátok le nekem egy papírra - kértem. Azt nem tették meg.
Úgyhogy semmi előrelépés.

l.gabi 2014.11.15. 11:07:58

@horlau: azt kérni egy véntől, hogy írásban vállalja a véleményét egy hírnök előtt? :)
Nem tudok olyanról, akinek ez sikerült. A lehetőség feltételezése kissé mulattat :)
Nem akarok a blogodba rondítani, de engem elgondolkodtattak a soraid. Ha ennyire tapasztalod, hogy milyen testvéries hangulat vesz körbe, mi tart még a szervezetben?
Ha már utaltál a Golgotára, akkor ott sokkal jobb a közeg, nem?
Írhatsz privátban is, nem nyilvános vitát akarok. Miközben olvastam a felháborodásod tényleg átéreztem amit írtál és sajnálom, hogy napról-napra ilyen lelkű emberek között élsz.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2014.11.16. 06:28:21

"Ha holnap egy felkelés törne ki a gazdagok ellen és agyon kellene őket lőni, valószínűleg nem gondolkodnék azon mit kell tennem."

:) üdv a baloldalon

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2014.11.16. 06:33:49

"Egy komoly kérdés: miért működik ennyire a rosszindulat? Miért kell egymást állandóan elítélni? Miért nem lehet a másik problémájához segítő szándékkal állni?"

:) erre a kérdésre az exjt blogokon megtalálod a választ. De a Bibliában is: "„Arról ismerjenek meg titeket, hogy tanítványaim vagytok, hogy szeretitek egymást” "

Tehát ha nem szeretik egymást, akkor nem Jézus tanírtványai

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2014.11.16. 06:36:41

"Nem hiszem, hogy Isten útja a gyűlölködés lenne, de szolgáinak a többsége ezt nem érti. Azt hiszik Istenért mindent lehet, ölni, hazudni, gyűlölködni. Érdekes, hogy a testvérközösség vállalása, a szeretet kimutatása nem megy ilyen hevesen"

:) Erre is van Jézusnak mondanivalója: " s eljön az óra, amikor az, aki megöl titeket, azt hiszi, hogy szolgálatot tesz vele az Istennek"

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2014.11.16. 06:41:07

@horlau: Kedves Laura!

Ismét csak azt tudom mondani, hogy üdv közöttünk. Még úgy néz ki, hogy rugódzol az ösztöke ellen, de előbb utóbb úgyis beadod a derekad, aztán rájössz, hogy azok a barátaid akiket ellenségnek hittél, és azok az ellenségeid, akiket a barátaidnak

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2014.11.16. 06:42:44

@l.gabi: Mondjuk nekem kissé sántít, hogy ha a Laura MINDENT megmutatott, akkor miért nem ráncigálják bíróira. Én voltam vén. Már rég ki kellett volna penderíteni

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2014.11.16. 07:10:21

@horlau: Kíváncsi vagyok, hogy mikor fogalmazod meg magadnak, hogy ennek a szervezetnek az égvilágon semmi köze Istenhez. Érdekes, hogy ezt milyen hatkonyan bizonyítod, miközben a saját bizonyítékaid pont rád nincsenek hatással

l.gabi 2014.11.16. 10:28:14

@sefatias: a MINDEN értelmezése nem mindegy :)
"Megmutattam nekik mindent, amivel meg akarnak mások vádolni. Mindent elolvastattam velük."
Ha jól értelmezem ebben a mindenben, nincs benne minden :)
Nem vagyok gonosz, sőt, elismerésem a megelőző lépés kísérletéért!
Még mindig kitartok amellett, hogy ilyen kérdésekben nem lehet írásos állásfoglalást senkiből sem kikényszeríteni. Kész öngyilkosság lenne. Nem tudom a vének oldaláról ez miért tilos, de amikor az ötletet olvastam, tényleg nevettem rajta, annyira valószínűtlennek (és ötletesnek) tűnt.

Amúgy sejtéseim vannak a szóba jöhető vénekről. Nagyon nem mindegy melyiküket kéri meg az ember, mivel sokuk SOHA nem fog bíróit összehívni. Jól gondolom? :)

l.gabi 2014.11.16. 10:33:34

@horlau: még nem sikerült lecsillapodni?
Gúnyolódás nélkül kérdezem, őszinte érdeklődésből.
Mi borított ki ennyire?

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2014.11.16. 10:39:52

@l.gabi: igazad lehet. A minden tényleg nem biztos hogy minden. Mindenesetre jók lehetnek azok a tanús fészbuk oldalak :)

horlau 2014.11.17. 13:02:03

Nem hagytalak itt benneteket, csak sűrű volt a hétvége.
Fogok válaszolni is, köszönöm a hozzászólásokat.

A minden olyan, mint a bal és a jobb: attól függ merre áll az ember :)

csillaberk 2014.11.17. 22:59:38

Néztem a tévében a tüntetést és eszembe jutott ez a blog.
Vajon miért is? :)
Írod, hogy kiábrándultságodban milyen kemény szavakat mondtál. Most is ott vagy ahol vagy és a szónok CCCP feliratú pulóverben beszélt, gyanítom tudod mit jelent a négy betű. Ha van ennyi rálátásod a társadalmi kérdésekre és nem vagy elégedett a teokratikus válaszokkal, akkor mi tart a Tanúk között? Mert nem vagy elégedett, mivel akkor most otthon lennél.
Tényleg érdekel. Én sokkal kevesebbért otthagytam őket.

horlau 2014.11.20. 21:41:41

Arra a kérdésre, hogy miért pont Jehova Tanúi, van hosszabb és tömörebb válaszom.
A hosszabb, teljes válaszom: antigabi.blog.hu/2014/10/26/isten_jehova_tanuja_miert_nem

A tömörebb, az itt előhozott szempontokra adott válaszom nem nagyon tér el. Ha vannak a szervezetben visszásságok, akkor menjen az el, aki azokat gerjeszti. Ez nem én vagyok. Nem én erőszakolok meg gyerekeket, nem én tűröm el a gyermekek és a nők kifosztását, nem én hatalmaskodok, nem én gerjesztem az ellentéteket, nem én töltöm meg az agyakat törölközőkkel, vagyis nem nekem kell távoznom.
Nekem van helyem és dolgom a szervezetben, ami több, mint én. Menjenek el azok, akik az itt leírt problémákat okozzák.

Oswald Spengler 2014.11.21. 09:52:42

@horlau: "nem én gerjesztem az ellentéteket, nem én töltöm meg az agyakat törölközőkkel,"
Ez nem teljesen igaz. A személyed megosztó -bár nekem teljesen semleges vagy-, és ezáltal azok a hittestvéreid, akik az oltalmazó tudatlanság ernyője alatt vannak, nem értik a harcos hozzáállásod, így zavart keltesz a rendszerben. Ami mondjuk nagyon jó, mert akaratod nélkül bomlasztod a gyülekezeteket és szeded ki egyesével a téglákat a torony falából.

horlau 2014.11.21. 13:00:09

Nem bomlasztok, hanem rendet vágok. Ha majd a gyülekezetek megtisztulnak, akkor azok közt leszek, akik tényleg örömmel várnak majd vissza titeket.

Oswald Spengler 2014.11.21. 23:27:50

Tényleg elhiszed, hogy Te egymagad igazzá tudod tenni azt, ami eleve a hazugság pilléreire volt építve ?

horlau 2014.11.22. 14:45:44

Nem, nem hiszem.
Ha csak egymagam lennék, reménytelen lenne.
Ha leszámolom a véneket, vén-rokonokat és a passzív időseket, akkor a gyülekezet jelentős része hasonlóan kritikus, mint én. Lehet, hogy a kritika iránya más, de az ereje nem. Kizártnak tartom, hogy ennek ne legyenek következményei.
Egy buktató maradt, a gyávaság. Az elégedetlenek nagyobb része gyáva nyuszi.