Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hat részben a közös múltról - 3.
2017. július 31. írta: horlau

Hat részben a közös múltról - 3.

Eddig leírtam azt miként kerültem bele a Józsué-projektbe és milyen módion lettem abban a legfontosabb szereplő. Így a Kálvin téren elnyertem az álomállást. Innen folytatom ma. Többek közt bemutatom a trollistálló működését.

3. A komoly eredmények

Nem kaptam olyan sok pénzt, mint sokan hiszik. Az akkori minimálbérnek megfelelő összeget kaptam meg egy alapítványtól. A szerződés szerint adminisztrációs munkatárs voltam, amit a diploma megszerzésekor kommunikációs munkatársra módosítottak. Az alapítvány egyik kis irodájában voltak a számítástechnikai eszközök és a jegyzeteim, onnan dolgoztam. Abba a helységbe más soha nem lépett be, csak hetente egyszer egy takarító, akit mellesleg én választottam ki a gyülekezetből. Mindent elzártam, soha nem látott meg semmit, a mai napig nem tudja milyen helyen dolgozott. Feljegyzés, jegyzet, akár egyetlen bitnyi információ soha nem került rögzítésre az iroda falain kívül.

Folyamatosan egyre jobb helyzetbe hoztam a kezelt regisztrációim és nagyon pontosan igyekeztem minden fontos helyre legalább kettőt bejuttatni, de legtöbbször legalább hat nickem bent volt. Amikor valamit kérdeztek, arra gondosan dokumentált válaszokat adtam. Még a szervezet részéről is meglepődtek azon mennyire jól lehet használni egy hír terjedésének a nyomon követését. Pedig nem adtam mindent a kezükbe, mert emlékeztem mi történt a szüleimmel!

A nagy próbatétel 2010 decembere volt. Akkor hunyt el John Barr, a Vezető Testület eredeti tagjaiból az utolsó, aki még a Knorr-Franz vonal híve volt... A halálának a hírét óvatosan kezelték, melynek okairól inkább nem szeretnék írni, legyen az más asztala. Csak suttogva jegyzem meg, 6 éve a hallgatásnak! Az első hír magyarul jelent meg! A többség erre ügyet sem vetett, de valakik okkal értetlenkedtek. Hozzám is eljutott a kérdés: ez meg hogy történhetett?

Azonnal válaszoltam és óráról-órára vázoltam az eseményeket, nem hagyva ki a neveket sem. Akik emlékeznek a történtekre és arra amit leírtam erről, tudják miért vártam a nagy bejelentést. E helyett azonban nem leváltották a kiszivárogtatót, hanem a helyén maradt és még a magyar nyelvű szántóföldhöz is kötötték! Ehhez a felismeréshez viszont még kellett nekem két év.

Aki nem hülye, az most kapott egy nevet. Vagy kettőt.

Ismét a szüleim szuperkesztényi felsülésére gondolva, minden adatot kimentettem, több tárhelyre pakolva fel az adatokat. Nem bíztam a szervezet képviselőjének a szavahihetőségében. Nem adott erre okot, csak egy megérzés volt.

Onnan kezdve a minimálbéres fizetésemen túl az alapítványi irodának is tisztes költségvetése lett. Az alapítvány vezetője kommunikációs projekteket vállalt el, mert kijárta az állami megbízásokat és a fidesznyik cégek közül párat hozzánk irányítottak. A bevétel egy nagyobb hányada a netes bérencek fizetésére ment el. Teljesítménybéreztük a tevékenységeket. A szervezet képviselője letette a nyomtatott eredménylistát, mellékelte a szorzókat és az alapítvány nevében átutaltam az összegeket.

Mennyit fizet a trollkodás? Egy poszt vagy topic széttrollkodásának az alapbére 5000 forint volt. Minősített esetekben másfeles és hármas szorzókkal ment a kifizetés. Például másfeles szorzó akkor volt, ha a troll kereszténynek álcázva hajtotta végre a beszélgetés kisiklatását, hármas pedig akkor, ha mindez valamilyen nagyon fontos témakörben történt. Ha csak simán egy VIP-témát trollkodott szét, de nem keresztényi szövegeléssel, akkor csak a másfeles szorzó működött. Jópofa?

Mialatt Jehova Tanúi szervezete építgette a kibertérben a bástyáit, mi szépen gyűjtöttük az adatokat és a kiadott utasítások szerint lehetetlenítettük el a publikus beszélgetéseket. Én magam ugyan nem trollkodtam, mert méltóságon alulinak éreztem, de a slepp nagyon aktív volt. Ilyen ösztönző mellett érthető is, de az ő ténykedésük magával ragadott sok agyhalottat is, akik fizetség nélkül is hajlandók voltak trollkodni. Hülyék voltak, azt hitték a trollkodás normális.

A 2011-es összeröffenésen újratöltötték a Józsué-projektet. Akkor aláírattak velem titokszerződést, nem is szegem meg, ezért nagyon korlátozott amit elmondhatok. Például névsort nem adhatok ki. Egy új tervet eszeltek ki, amit nagy sikerrel véghez is vittek. Úgy tűnhetett a szervezet nincs jelen, de mégis mindenről tudott. Izgi?

2011 végén azonban egy kellemetlen meglepetés ért minket. A sziklaszilárdnak tartott védelmi rendszeren átjutott egy olyan magyar nyelvű írás, amit nem szerettek volna a vezetőink. Az írásból sok fontos ember felismerhetővé vált, többen magyarázkodni kényszerültek. A szervezeti emberek bosszúhadjárata elkezdődött és aki figyelte akkor is a blogokat, látta a hatásait. Ebben a bosszúban nem volt részem, amit a bosszú célkeresztjébe kerültek mindegyike is igazolni tud. Nem értettem ugyanis valamit! A kényelmetlen írásmű igazából nem tisztességes embereket leplezett le. A lelepleződés csak azok előtt történt meg, akik eléggé járatosak voltak a szervezet belső ügyeiben. Minden leleplezett megérdemelte. Akkor miért őket védik meg? Nem éppen a szervezet megtisztítása a cél?

A megtámadott személy ráadásul elkezdett visszatámadni és sorra górcső alá vette azokat a témákat, melyet a szervezet bértollnokainak erőltetnie kellett volna. Ez a valaki számomra már ismerős volt a ténykedése miatt, így jobban ráálltam. Elfogadtam, ez egy Ábrahám-helyzet. Nem értem miért ez a parancs, de okkal ez, így teljesítenem kell. Ha kételyekkel is, de megoldom. Ilyenekkel nyugtattam magam.

A lelkemben viszont motoszkált az ambivalens érzés azzal szemben, amit tettünk. Miért nincsenek látható következmények?

Remélem ma is adtam valamit. Ha úgy érzed igen, gyere vissza holnap is, akkor ugyanis folytatom!

A bejegyzés trackback címe:

http://antigabi.blog.hu/api/trackback/id/tr112700193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2017.10.06. 10:47:55

olvasom, olvasom. Izgalmasnak tűnik, pedig nem szól semmiről